Cara Buat Assignment Terbaik

cara buat assignment terbaik

cara buat assignment terbaik

cara buat assigment terbaik merupakan persoaln yang srg ditanya di laman ni, Oklah berdsrkan pglamn saya sebagai pelajar dulu. Kali ni saya cuba berkongsi pdgan untuk pelajar-pelajar Open University Malaysia yang telah hubungi Dewan Az-Zeckry. Tips ini memang untuk sahabat2 yang sedang menyiapkan assigment msg2 tiba-tiba didapati mark kurang yang diharapkan atau rasa tidak setimpal.

Pd pandangan peribadi sy, cara buat assignment terbaik dgn kata lain utk dapatkan markah assignment yang tinggi,

1-Banyakkan buat rujukan di library

2-Kurangkan guna pak cik google atau sumber wikipedia (boleh guna untuk kita dapatkan gambaran awal tentang kehendak soalan tu kita boleh baca je lah. Maknanya tidak bergantung 60% sumber dari pak cik google ni.

3-Banyakkan bacaan dr kitab2 dan berkampung je lam library yang terdekat,

4-Baca dan buat ayat atas pemahaman dr bacaan kita td.
5-Kadang2 soalan nampak mmg sgt mudah, tp pemeriksa juga boleh perangkap kita dengan lebih senang dikuatiri berlaku pertindihan atau plagiat yang menyebabkan markah dipotong.

6-Kalau nak juga guna pak cik google boleh masuk dan buat carian kat google scholar atau coursehero atau Scribd sampai buat tesis kita gunakan.

Cara buat assigment terbaik ni berdsrkan pglaman masa dulu2 sy pernah beberapa kali dapat full mark tuk assignment, jd gunakan tips tu..insyallah, sbb sy dulu lalui pglaman sehingga ada subjek yang ditegur krn byk sgt dr goolge. Sejak tu sy guna library, buku2, keratan akhbar, forum dan pelbagai lagi.

Ok itulah antara cara buat assigment terbaik punya nanti sy akan bincangkan lagi tip2 ni agar ia dijadikan panduan.

Seterusnya tips utk menjawab soalan esei pada bhg B & C kalau boleh juga ktia masukkan rujukan yg kita ingat sprt buku, artikel, al-quran & hadis), fakta yg tepat, ada kena mgena dgn masa kini.

Tips hasilkan esei terbaik : banyakkan membaca sama ada modul kita sendiri, surat khabar (ruangan pendapat, tulisan penulis2 hebat), tgk berita sll utk dptkn info terkini, baca artikel dgn byk supaya dapat bina ayt yg mantap.

Esei :
-Fakta yg tepat
-Rujukan yg sah
-Pmbinaan ayat yg baik

Manakala, bg yg ada ambil bahasa arab pula, cara buat assigment terbaik boleh rujuk ke  pautan ni, KLIK DI SINI 

Sebelum ni, sy ada buat catatan cara penulisan ilmiah anda blh juga baca utk memahami kaedahnya

Kesimpulannya, tak ada sesuatu tu dikatakan mdh kalau diri kita sendiri yg x ada usaha, walaupun kita mulakan dgn bertanya pelajar yang senior. Persoalan cara buat assignment terbaik ni terjawab apabila kita suka bertanya dan cuba untuk usaha bg mantap. Elakkan diri daripada salin bulat2 ayat dari laman tertentu atau buku gunakan ayat sendiri mengikut pmhan apa yg kt bc.

 

Perkhidmatan Menyiapkan Assignment Jurusan Pengajian Islam & Bahasa Arab

Sekiranya anda menghadapi masalah untuk menyiapkan assignment….

Kebuntuan dan kebebanan anda dengan kekangan masa yang terlalu suntuk dengan urusan kerja…(kadang-kadang kerja di luar kawasan/traveling/bebanan kerja yang melampau dsb) sehingga kehilangan fokus dan masa untuk menyiapkan tugasan yang diberikan oleh tutor/pensyarah…

Bagaimana penyelesaianya ? Al-Ahlam Resources cuba leraikan masalah anda, tambahan pula tiada kemahiran dan pengetahuan untuk membuat assignment mengikut format yang betul?

Memandagkan, kekangan masa dan tenaga kerana beban tugas dan komitmen keluarga? Ingin menumpukan perhatian dan kefahaman kepada subjek yang sukar, jadi tiada masa yang mencukupi untuk menyiapkan assignment? Menghadapi masalah kesihatan?

Jangan gusar lagi kerana kami bersedia membantu anda menyediakan assignment yang berkualiti dan dijamin memenuhi keperluan assignments sepertimana dikehendaki pensyarah atau tutor anda…

Sesungguhnya kami tidak menjamin anda mendapat markah yang tinggi tetapi anda boleh hantar deraf atau bincang  dengan tutor/pensyarah terlebih dahulu untuk disemak atau tambahbaik. (Setiap pemeriksa mempunyai hak dan citarasa tersendiri dalam pemberian markah)

Oleh itu, jaminan kami hanya dapat menyediakan setiap tugasan ini dengan kemampuan dan terbaik untuk anda dengan pelbagai rujukan buku, jurnal, majalah dan sebagainya berdasarkan pengalaman dan kemahiran yang pihak kami ada.

 

SEBAB ANDA MEMILIH KAMI KERANA :

PENGALAMAN

Mempunyai pengalaman selama hampir 5 tahun dalam menyediakan assignment kepada pelajar full time mahupun part time.

KELAYAKAN
Graduan dan bekerja di bidang Perundangan Islam serta pernah menetap di Timur Tengah hampir 12 tahun maka tahap pemahaman dan kefasihan di dalam bahasa Arab  dan Pengajian Islam yang baik menjadi satu kemestian.

SUBJEK
Fokus penyediaan tugasan bagi subjek keagamaan seperti Bahasa Arab dan Kesusasteraan, Ulum Hadis, Ulum Quran, Feqh Ibadah, Feqh Perbandingan, Feqh Jenayah, Akidah, Feqh Muamalat, Sains Sosial dan lain-lain.

KLIEN

Pernah menyediakan tugasan untuk pelajar-pelajar dari Open Universiti Malaysia (OUM),UPSI,UKM,UUM dan sebagainya.

KUALITI

Dijamin penyediaan tugasan adalah berdasarkan kehendak soalan (dengan syarat, soalan & academic planning disertakan), mengikut format APA, berkualiti tinggi dan tidak copy & paste daripada assignment pelanggan lain. Banyak menggunakan buku-buku rujukan fizikal dan menganalisa kefahaman.

JAMINAN MASA

Menyediakan warranty period selama dua (2) minggu dari tarikh penyerahan assignment, anda boleh meminta pembetulan dan penambahan berdasarkan daripada komen pensyarah(Bergantung kepada proses anda hantar kepada kami dan pendepositan.

 

SEKIRANYA ANDA BERMINAT…

DEPOSIT

Anda dikehendaki untuk membayar deposit RM120.00 (Bagi Bahasa Arab)  bagi setiap assignment  dalam Bahasa Melayu RM100.00 sebelum assignment berkenaan dibuat. Ini untuk mengelakkan pelanggan yang tidak berkomitmen dan pemprosesan pihak kami mencari bahan-bahan rujukan dan menganalisa kehendak soalan serta sumber yang akan diperolehi.

DUE DATE ASSIGNMENT
Assignment yang diterima perlulah mempunyai tarikh akhir penyerahan sekurang-kurangnya satu (1) bulan.

HARGA ASSIGNMENT
Bergantung kepada tahap KESUKARAN dan bilangan mukasurat yang diperlukan, namun ianya boleh dirunding

CAJ TAMBAHAN

Assignment yang diperlukan kurang daripada tempoh satu (1 bulan) akan dikenakan caj tambahan (bergantung kepada tahap kesukaran soalan).

Sekiranya Universiti anda menggunakan pembelajaran Elektronik dan memerlukan pihak kami menjawab persoalan melalui forum dsb. akan dikenakan caj tambahan.

METOD PEMBAYARAN

Pembayaran deposit dan pembayaran baki harga assignment perlulah dibuat ke dalam AL-AHLAM RESOURCES sekiranya anda melalui web ini tanpa melalui orang tengah. Nombor akaun akan diberikan kepada pelajar yang benar-benar berminat dan telah menghantar soalan sahaja.

DISKAUN

Sekiranya anda menghantar lebih dari dua (2) assignments, diskaun sebanyak RM20 daripada jumlah harga assignment akan diberikan.

PERKHIDMATAN LAIN

Menyediakan khidmat mencari bahan/sumber dalam Bahasa Arab atau keagamaan atau untuk penambahan desertasi tugasan anda.
SEKIRANYA ANDA BERMINAT DAN SERIUS @ MEMPUNYAI SEBARANG PERTANYAAN @ INGIN MEMBUAT TEMPAHAN DAN BERSETUJU DENGAN TERMA DAN POLISI AL-AHLAM RESOURCES, Hubungi SMS atau Whatapps ke no : 01111 555 019 dengan segera.