Begitu sulit bagi ‘INSAN’ memahami, disaat mendengar sesuatu untuk pertama kalinya. untuk terus menerimanya.

Bak kata  “Berfikirlah dulu sebelum kamu menginginkan sesuatu”. ‘KESULITAN MEMAHAMI’ ini adalah sebahgian dari routine/ kaedah biasa penolakan kepada ilmu ilusi.

Ilmu-ilmu ilusi diterima setelah dibiasakan penyerapannya pada jaringan hayat. Membuang ilmu ilusi juga sulit, setelah ianya sebati dengan tabiat yang agak mesra dengannya.

…Hidup Infiniti Wujud Ilusi…..

By Muhammad Soulhiey Zeckry

Perumpamaan bagi permulaan mahabbah seperti seorang lelaki yang menghidu bau kasturi. Sentiasa dia mengikut bau itu sehingga dapat bauan tersebut. Bertambah bauan itu sehingga masuk ke dalam rumah kasturi itu. Apabila sudah masuk ke dalam rumah maka bau itu menyeliputi segala bau sehingga tidak terbau lagi. Demikian penuntut kebenaran, sentiasa hatinya ditarik kepada hadrat. Sentiasa dahaga kpdNya sentiasa mengadap sehingga tenggelam didalam menghadap cahaya. Itu adalah hadratil musyahadah. Maka tenanglah jiwanya, hilang dahaganya dengan terhasil oleh sampai kepada al Habib. Tidak kekal kecuali adab dan ketinggian pada maqomaat PENAFIAN : Tidak semestinya tulisan dalam laman ini adalah pandangan muktamad penulis. PENDIRIAN : Pencinta Keharmonian, Keamanan dan Kesejahteraan Umat Sejagat. Pegangan Ahli Sunnah Wal Jamaah. SOKONGAN PADU :>>>Tabung Muallaf 50 Sen Sehari>>>

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.