Kursus Intensif Bahasa Arab Kuching bagi yang zero boleh mulakan langkah demi langkah, bak kata Ustaz Wan Haizam.. kita tok mun ingin maju berubahlah..kita saja yang dapat ubah dirikpun..Sesungguhnya Allah sikda ubah dah..! n…Apa2 yang (Allah) AKU berik pd satu kaum tu sehingga ktk uranglah ubah sendiri..siapa mok bagi dirinya maju dengan agama berubahlah…ada kelas atau kuliah agama ikutilah mengaji sebab kita tok byk sik tauk dari tauk…dtg duk mengaji dan abik ilmu..mok tauk ilmu..lepas tu boleh faham boleh pegang..bukan mok nunjuk pandey kat orang..sik..mok pegang bagi betul jak..

Iboh bertengkar ngan urang, mok madah kita betul melainkan kita klakar bagus2..nanya bagus2…..bincang bagus2….iboh kita juak menghukum sesiapa…..kenak ? sbb kita bukan ada hak mok hukum sapa2..kita sendirik lom ‘explorer” habis gik..iboh cari pasal hanya kerana sedikit dunia kita mok ngekah urang semua dalam neraka..dapat sik ?hanya sedikit kelebihan harta…pangkat…urang semua sik bagus…hanya sedikit kepandaian atau kelebihan ada pada kita..semua urang dipadah celaru…sdgkan ngan kita2 pun celaru…bkn semua urang…jd berubahlah…

Berubahlah dari sik tau kepada untuk tauk..dengan pengetahuan Bahasa Arab sekurang-nya kita memahami step by step dalam hal ehwal agama supaya kita dapat berpegang dengan betul bila kita fahami..dan kita akan nampak keindahan al-Quran khususnya dan Islam umumnya..

Kinek tok kami membuka ruang,sekiranya muslimin atau muslimat…pelajar sekolah yang ingin mendalami Kursus Intensif Bahasa Arab di Kuching boleh hubungi kamek segera..whatapps di talian 01156773191

sebelum terlambat yang akan bermula 24 Februari 2019…

So, ada apa dengan bahasa arab kuching ?

Siney lokasinya ?

Di Borneo744 Kuching bagi yang berdekatan jangan lepaskan peluang.. untuk mengetahui lokasinya…

 

 

KLIK DI SINI UNTUK MENGETAHUI LOKASI

 

Berapa lama intensifi tok ?

4 Bulan (Minima 3 Bulan)

Camney kaedahnya ?

Kaedah Mudah untuk peringkat permulaan sesuai untuk semua peringkat yang tiada asas dalam bahasa arab.

 

Selamat Memahami Bahasa Al-Quran…

 

 

 

By Muhammad Soulhiey Zeckry

Betul atau salah hanya persepsi, kedua-dua tema itu perlu kepada HUJJAH, manakah yang paling kuat dengan pembuktian yang kukuh untuk menentukan kebenaran (HAQ) antara dua tema tersebut..Maka, dimanakah kita nak letak tempat HAQ itu? Berbaliklah kepada ilmu pengetahuan masing-masing untuk menentusahkan dan kepercayaan sehingga menimbulkan keyakinan.

One thought on “Kursus Intensif Bahasa Arab Kuching”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.