Sebelum ini, Berita Harian melaporkan, Iklan Permohonan Guru 2023 dipaparkan selama dua minggu sahaja melalui https://myspp.spp.gov.my/ mulai hari ini (7 April) hingga 21 April (Jumaat). Ketika ini terdapat kekurangan 19,431 guru atau 4.49 peratus di seluruh negara membabitkan beberapa mata pelajaran termasuk Bahasa Inggeris, Bahasa Melayu dan Pendidikan Islam.

Cam ne anda bersedia untuk menjawab soalan-soalan yang bakal ditanya nanti ? ada isu semasa, ada bidang pendidikan, ada bidang khusus kita abik tu. Tp sy cuba fokuskan kepada bidang PENDIDIKAN ISLAM.

Berminat dan tau petua untuk hadapi penemuduga bagi calon guru Pendidikan Islam ambilan 2023 ni ? Cuba tinggalkan komen dibawah.

Ingat calon ramai so saringan temuduga pasti bertujuan untuk mengecilkan saiz. Dalam proses pihak Suruhanjaya Perkhidmatan Pendidikan (SPP) mengecilkan saiz calon untuk mencukup kouta yang dikehendaki menjadi saingan kepada anda, jika tiada persediaan yang sangat rapi dan teliti, akhirnya merugikan diri anda untuk menjawat jawatan sebagai guru tetap atau interim.

By Muhammad Soulhiey Zeckry

Perumpamaan bagi permulaan mahabbah seperti seorang lelaki yang menghidu bau kasturi. Sentiasa dia mengikut bau itu sehingga dapat bauan tersebut. Bertambah bauan itu sehingga masuk ke dalam rumah kasturi itu. Apabila sudah masuk ke dalam rumah maka bau itu menyeliputi segala bau sehingga tidak terbau lagi. Demikian penuntut kebenaran, sentiasa hatinya ditarik kepada hadrat. Sentiasa dahaga kpdNya sentiasa mengadap sehingga tenggelam didalam menghadap cahaya. Itu adalah hadratil musyahadah. Maka tenanglah jiwanya, hilang dahaganya dengan terhasil oleh sampai kepada al Habib. Tidak kekal kecuali adab dan ketinggian pada maqomaat PENAFIAN : Tidak semestinya tulisan dalam laman ini adalah pandangan muktamad penulis. PENDIRIAN : Pencinta Keharmonian, Keamanan dan Kesejahteraan Umat Sejagat. Pegangan Ahli Sunnah Wal Jamaah. SOKONGAN PADU :>>>Tabung Muallaf 50 Sen Sehari>>>

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.