Cara Buat Kertas Projek Akhir Tahun OUM

Setelah perbincangan dengan sahabat-sahabat sy di sini, kami perbincangan di ruangan whatapps ditubuhkan utk dikhaskan buat graduan-graduan yang bakal menghadapi Kertas Projek Akhir Tahun di OUM Jurusan Ijazah Sarjana Muda Pengajian Islam untuk mendapatkan tips2 dari otai-otai…

Research Metodologi tok (org sarawak madah)..secara analoginya..misalnya…kmk kemaruk mengidam mok mkn kek lapis srwk, mun sik dpt makan pasti diserang kemurungan yg sgt dasyat..satu2nya kek lapis srwk yg dpt memenuhi kemaruk ini hanyalah kek lapis mira kek house..pasya kmk abik flight airasia ke swrk utk menikmati kek lapis yg langsung sik digemari oleh bini kmk..

mun analogi kpd penyelidikan, kemaruk kek lapis sehingga diserang kemurungan tu adalah PERMASALAHAN. Hasrat ke Kuching Srwk utk makan kek lapis tu adalah OBJEKTIF, manakala proses perjalanan dari Pahang ke kuala lumpur tu adalah METODOLOGI

Jrg org mengidam kek lapis srwk sampai tahap kronik cam tok..!

 

Ikuti link di bawah :

https://chat.whatsapp.com/ASxCtMVzoEs9zj6JZUNivA 

Apa itu Metodologi

Benda apa metodologi kalau nak buat kajian..bagi pemula susah juga nak faham..

Secara analoginya..saya gian kemaruk mengidam nak mkn kek lapis sarawak, kalau tak dpt makan pasti diserang kemurungan  yang sangat dasyat..satu2nya kek lapis Sarawak (kek lumut cheese ke ? ) yang dpt memenuhi gian ini hanyalah kek lapis Mira House Kek Lapis Sarawak..lepas tu saya abik flight Airasia ke Sarawak utk ke Sarwak bagi menikmati kek lapis yg langsung tidak digemari oleh isteri ku….

Kalau Analogi kpd penyelidikan, kemaruk/gian kek lapis sehingga diserang kemurungan tu adalah PERMASALAHAN. Hasrat ke Kuching, Sarawak utk makan kek lapis tu adalah OBJEKTIF, manakala proses perjalanan dari Pahang ke Kuala lumpur dan terus ke Kuching tu adalah METODOLOGI.

Hakikatnya jarang pun orang mengidam Kek Lapis Sarawak sampai tahap kronik cam ni kan….

1 2 3 10